Home > Fitness Coach Academy > Fitness Coach III – Funkční trénink v akci 3 (2024)

Fitness Coach III – Funkční trénink v akci 3 (2024)


III protože zde bude převažovat praxe nad teorií.

Funkční protože tuto složku tréninku považujeme za významnou.

V akci protože, jak jsme již zmínili bude se převážně cvičit.

3? Protože 1 a 2 se Vám líbilo, chtěli jste ještě, tak se můžete těšit na toto další pokračování.

Není problém naskočit do již rozjetého vlaku:-)

Nezávisle si připoj:-)

Nejsme nedostupní. A nechceme takový být:-) Naše kurzy jsou jak pro veřejnost, tak i pro profesionály:-) Tvoříme programy pro lidi, kteří se chtějí hýbat. Hýbat se zdravě. Hýbat tak, aby se člověk zlepšoval.

Pohyb vnímáme jako prostředek pro zkvalitnění zdraví. Jako prostředek pro prodloužení aktivního života. Jako prostředek, který nám může pomoci zvýšit svoji výkonnost. Pokud ovšem vše vykonáváš správně. Jelikož pokud ne, tak je jen otázka času či štěstí, kdy se to projeví na tvém zdraví. Podporujeme zodpovědnost.

Věkové skupiny? Rozdíly v pohlaví? Ani z jednoho neděláme handicap. A co si budeme povídat už ne jednou jsme se setkali s tím, že i babičky utahali “mláďata”.

Naším cílem je, aby si člověk pohyb, cvičení opravdu užil. Aby tréninkový program měl smysl. Aby trénink nebyl pouhou destrukcí, ale i výzvou, otužením a radostí.

Opět i zde budou převažovat praktická cvičení nad teoretickou částí. Teoretická část se ale nevyloučí. Je dobré se i zamyslet nad tím, co vlastně děláme a zda-li to děláme vhodným  či správným způsobem, jak často to aplikovat, na kom to aplikovat atd.. Teoretická pasáž má přinejmenším i tu výhodu, že si při něčem i oddychnete. Fyzicky. Zde se navíc setkáte s blokem věnovanému koordinaci. To se prostě taky hodí.

Jak je naším zvykem tak i zde zůstaneme u cvičení s prvky funkčního tréninku. Hlavními pilíři bude opět klinická terapie, Ido Portal, Lebert training Systems, Steve Jack (jeden z prvních šiřitelů funkčního tréninku v ČR i ve světě). A budeme čerpat i z dalších zajímavých konceptů, jako jsou Crossfit, Tabata a mnoho dalších. Neupínáme se pouze na jeden směr či koncept. Těla i hlavy jsou různé a každému sedne něco víc a něco míň.

Na tomto školícím bloku se budeme věnovat korekci nejčastějších chyb při cvičení, koordinaci a CORU. Ochutnáme i nějaké výkonnostní baterie. Chceme aby celý víkend poskytl pestrý průřez možnosti, kudy se lze skrze fitness ubírat. Fitness totiž není jen o zvedání činek, jak tomu bylo v představách mnoha lidí 20 let zpět.

Setrváme u našeho cíle: “podporovat všestrannost a vyvarovat se jednostrannému přetěžování.”

Jednotlivé tréninkové koncepty dáme opět do kontrastu a rozebereme, proč patří do funkčního tréninku a proč jsou pro funkční trénink zajímavé. Budeme používat načiní jako je TRX, Bosu, kettlebell, lodní lana, GUN-eX, Indoboard a další. Velký prostor zde dostane koncept původem z Kanady a myslíme tím Lebert Training Systems. Jedná se o unikátní koncept, který když člověk vyzkouší, tak pochopí, že je nezaměnitelný. Jestli hledáte něco nového, tak tenhle neotřelý koncept vřele doporučujeme. Dá se aplikovat jak pro začátečníky, tak i pro zdatné cvičence. Je vhodný jak pro skupinové tréninky nebo cvičení ve dvou tak i pro individuální tréninky.

Věnovat pozornost budeme Core training a diagnostice nejen osoby, ale tentokrát i diagnostice tréninku. Sáhneme do oblasti jako je kruhový trénink a do tvorby tréninkových jednotek. Budeme rozšiřovat naše znalosti, rozvíjet naše koordinační dovednosti a v neposlední řadě podporovat rozvoj naší kondice. Jedná se o další víkend z naší dílny, který bude věnován pohybu, tudíž se zde budeme hodně hýbat, přesně tak, jak jsme v úvodu zmínili. Chceme ať je to to dvoudenní školení i zážitkem. Takže zde nečekejte jen pasivní příjem informací😊 Opět bude samozřejmě platit: “Ukážeme, vysvětlíme”. Prostor pro diskuze a dotazy ani tentokrát neopomene. Chceme ať se i ptáte. Jsme rádi, když se lidi ptají. Vnímáme to jako zájem o věc. Chceme ať si z našich workshopů účastníci odnesou co nejvíce a ne aby jen bezmyšlenkovitě přijímali vyřčené a na konci si sebrali papír a jeli. Pro nás je důležitá Vaše zpětná vazba a přínos pro Vás.😊

Registruj se, neostýchej se. Připadně nás kontaktuj, zodpovíme:-)

Registrační formulář naleznete níže na této stránce.

Těšíme se na Vás.

 

Termín konání:

xx. x.-xx. x. 2024

Cena kurzu:

4800,-

Cena zahrnuje:

  • Studijní materiály
  • certifikát Fitness Coach III Funkční trénink v akci 3
  • 2 dny praktických cvičení a výkladu

Místo konání:

Wellnesscentrum Fit Top

Seifertova 49, Praha 3, 130 00. (Tram zastávka „Viktoria Žižkov“) Pro navigaci MHD doporučujeme použít www.idos.cz

Lektor:

Mgr. Filip Rata, DiS.

Zahájení:

xx.x. 2024 (sobota) od 9:00 hodin ráno (výuka bude probíhat do 18:00 hodin)

Pokračování:

Hned následující den xx. x. 2024 (neděle) od 9:00 hodina závěr celého výukového bloku je v 16:00 hodin.

Tipy a doporučení:

–      S sebou dostatek cvičebního oblečení (osobní doporučení alespoň 4x cvičební oděv na celý víkend). Výuka bude průběžně provázena praktickými ukázkami a byla by škoda si při ní, jakkoliv snižovat svůj komfort.

–      Opět platí, že oceníme i Vaše vlastní otázky. Hlaste je předem nebo nás šokujte přímo při výuce. Mentálně uneseme cokoliv.

–      Doporučujeme se dostatečně vyspat😊Ale před výukou😊 Ať máme všichni svěží hlavy. A i svěží tělo. Případně to ze sebe společně vymáčkneme 😊

Těšíme se na Vás

Tým Fitness Coach Academy

Registrujte se zde

Registrační formulář

     Odesláním přihlášky souhlasíte se zpracováním osobních údajů v souladu se zněním Zákona o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb. Odesláním poskytuji souhlas s použitím osobních údajů, obsažených v přihlášce Fitness Coach Academy, pro účely interního zpracování a uchování v personální databázi Fitness Coach Academy.