Home > Fitness Coach Academy > Fitness Coach III – Funkční trénink v praxi/ v akci (2024)

Fitness Coach III – Funkční trénink v praxi/ v akci (2024)


Víkendový školící blok zaměřený na praktická cvičení zahrnující prvky funkčního tréninku. Budeme čerpat z klinické terapie, Ido Portal (Animal flow), Lebert training System (Partner training), Steve Jack (jeden z prvních šiřitelů funkčního tréninku v ČR i ve světě).

Budeme čerpat i z dalších zajímavých konceptů, jako jsou Tabata, Cross… a mnoho dalších. Budeme využívat různá fitness načiní a učit se s nimi správně zacházet:

– Labilní plochy (Bossu, Balanční desky, míče),

– zavěsné systémy (TRX, LTS),

– lodní lana,

– kettlbely a další…

Smyslem tohoto školení bude vyzkoušení si a vysvětlení jednotlivých cvičebních stylů tak, abychom si rozšířili možnosti přístupu ke cvičení a k zacházení s lidským tělem. Přes znalosti jednotlivých kloubních spojů, které si vysvětlíme funkčně i anatomicky si sami pak budeme schopni vybrat ten nejvhodnější trénink pro sebe nebo druhé. Sami se pak rozhodneme, zdali budeme preferovat zdravotní cvičení a nebo výkonnostní průpravy. Anebo jak funkční trénink správně nastavovat.

Fitness je prostor pro zdraví, ale i pro zábavu. Fitness je široká oblast a my se v ní chceme rozumně pohybovat. Nechceme slepě kopírovat marketingové trendy, zranit se, nebo neúspěšně válčit s redukcí váhy či s náběrem svalové hmoty.

Naším cílem je vše vysvětlit a ukázat. Ať umíte a znáte co nejvíce. Ať každý účastních našich školení ví proč co a jak cvičit.

Naším cílem je podporovat všestrannost a vyvarovat se jednostrannému přetěžování, se kterým se u mnnoha tréninků setkáváme.

Naším cílem je ať vše funguje. Proto funkční trénink a proto do akce.

Jednotlivé tréninkové koncepty dáme do kontrastu a ukážeme si, proč patří do funkčního tréninku a proč jsou pro funkční trénink zajímavé.

Jak jsme již zmínili, budeme používat načiní jako je TRX, Bosu, Buddy System, Equalizer, kettlebell, lodní lana, GUN-eX, Indoboard a další. Přičemž  hlavním náčiním bude vždycky naše vlastní tělo.

Věnovat pozornost budeme Core training a diagnostice. Sáhneme do oblasti jako je kruhový trénink a do tvorby tréninkových jednotek. Budeme rozšiřovat naše znalosti, rozvíjet naše koordinační dovednosti a v neposlední řadě podporovat rozvoj naší kondice. Tento víkend bude věnován pohybu, a proto se zde budeme hodně hýbat. Proto nese v názvu “V AKCI“. Proto nečekejte zde jen pasivní příjem informací😊Ukážeme, vysvětlíme a vyzkoušíme. Prostor pro diskuze a dotazy budou ale taky. Jsme rádi, když se lidi ptají, ale JEN sedět a diskutovat v tomto školícím bloku prostě nebudeme😊 Registrační formulář naleznete níže na této stránce. Budeme se těšit.

PS. Jako důvod proč se registrovat uvedeme fakt, že absolventi tohoto bloku si vyžádali pokračovaní a po něm ještě další. TO je důvod proč jsme se rozhodli tyto bloky i opakovat. Takže jestli máte chuť i fyzicky makat a i tím rozvíjet svůj přehled o tom co ajak funguje, tak je tento dvoudenní víkendový výukový blok pro Vás to pravé. Pojďte s námi do AKCE a registrujte se na toto školení Funkční trénink v AKCI z řady školení Fitness Coach.

Registrace a bližší údaje o průběhu školení naleznete dole.



Cena kurzu:

4800,-

Místo konání:

Wellnesscentrum Fit Top

Seifertova 49, Praha 3, 130 00. (Tram zastávka „Viktoria Žižkov“) Pro navigaci MHD doporučujeme použít www.idos.cz

Termín konání:

27.-28. 4. 2024

Lektor:

Mgr. Filip Rata, DiS.

Zahájení:

27. 4. 2024 (sobota) od 9:00 hodin ráno (výuka bude probíhat do 18:00 hodin)

Pokračování:

Hned následující den 28. 4. 2024 (neděle) od 9:00 hodina závěr celého výukového bloku je v 16:00 hodin.


Tipy a doporučení:

–      S sebou dostatek cvičebního oblečení (osobní doporučení 4x cvičební oděv na celý víkend). Výuka bude průběžně provázena praktickými ukázkami a byla by škoda si při ní, jakkoliv snižovat svůj komfort tím, že by jste ji trávili v propocených věcech.

–      Oceníme i Vaše vlastní otázky. Hlaste je klidně předem nebo nás šokujte přímo při výuce. Mentálně uneseme cokoliv. Snad:-) Chceme, ať si získáte ze semináře hlavně taové informace, které chcete.

–      Doporučujeme se dostatečně vyspat😊Ale před výukou😊 Ať máme všichni svěží tělo i hlavy.

Těšíme se na Vás

Tým Fitness Coach Academy


Registrujte se zde


Registrační formulář


     Odesláním přihlášky souhlasíte se zpracováním osobních údajů v souladu se zněním Zákona o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb. Odesláním poskytuji souhlas s použitím osobních údajů, obsažených v přihlášce Fitness Coach Academy, pro účely interního zpracování a uchování v personální databázi Fitness Coach Academy.

Fitness Coach Academy Contact