Home > Fitness Coach Academy > Fitness Coach – Funkční trénink v praxi aneb Funkční trénink v akci 2 (2024)

Fitness Coach – Funkční trénink v praxi aneb Funkční trénink v akci 2 (2024)


Jedná se o navazující víkendový blok na workshop: “Funkční trénink v akci“. Proto je nazván “Funkční trénink v akci 2” a bude mít v sobě mnoho podobného. Přidat se může každý, kdo se nebojí cvičit a kdo chce cvičit 😆

Opět i zde budou převažovat praktická cvičení nad teoretickou částí. Teoretická část se ale nevyloučí. Je dobré se i zamyslet nad tím, co vlastně děláme a zda-li to děláme vhodným  či správným způsobem. Teoretická pasáž má přinejmenším i tu výhodu, že si při něčem i oddychnete. Fyzicky. Zde se navíc setkáte s blokem věnovanému mobilizaci nejčastěji přetěžovaných partií. A to se prostě hodí.

Jinak i zde zůstaneme u cvičení s prvky funkčního tréninku. Hlavními pilíři bude opět klinická terapie, Ido Portal, Lebert training Systems, Steve Jack (jeden z prvních šiřitelů funkčního tréninku v ČR i ve světě). A budeme čerpat i z dalších zajímavých konceptů, jako jsou Crossfit, Tabata a mnoho dalších. Neupínáme se pouze na jeden směr či koncept. Těla i hlavy jsou různé a každému sedne něco víc a něco míň.

Na tomto školícím bloku (oproti předchozímu dílu “v akci”) dáme o něco větší prostor pro diagnostiku a korekci nejčastějších chyb při cvičení. 

Setrváme u našeho cíle: “podporovat všestrannost a vyvarovat se jednostrannému přetěžování.”

Jednotlivé tréninkové koncepty dáme opět do kontrastu a rozebereme, proč patří do funkčního tréninku a proč jsou pro funkční trénink zajímavé. Budeme používat načiní jako je TRX, Bosu, kettlebell, lodní lana, GUN-eX, Indoboard a další. Největší prostor zde dostane koncept původem z Kanady a myslíme tím Lebert Training Systems. Jedná se o unikátní koncept, který když člověk vyzkouší, tak pochopí, že je nezaměnitelný. Jestli hledáte něco nového, tak tenhle neotřelý koncept vřele doporučujeme. Dá se aplikovat jak pro začátečníky, tak i pro zdatné cvičence. Je vhodný jak pro skupinové tréninky nebo cvičení ve dvou tak i pro individuální tréninky.

Věnovat pozornost budeme Core training a diagnostice. Sáhneme do oblasti jako je kruhový trénink a do tvorby tréninkových jednotek. Budeme rozšiřovat naše znalosti, rozvíjet naše koordinační dovednosti a v neposlední řadě podporovat rozvoj naší kondice. Jedná se o další víkend z naší dílny, který bude věnován pohybu, tudíž i zde se budeme hodně hýbat. Ani zde tedy nečekejte jen pasivní příjem informací😊 Opět bude platit: “Ukážeme, vysvětlíme”. Prostor pro diskuze a dotazy ani tentokrát neopomene. Chceme ať se i ptáte. Jsme rádi, když se lidi ptají. Vnímáme to jako zájem o věc. Chceme ať si z našich workshopů účastníci odnesou co nejvíce a ne aby jen bezmyšlenkovitě přijímali vyřčené a na konci si sebrali papír a jeli. Pro nás je důležitá Vaše zpětná vazba a přínos pro Vás.😊

Registrační formulář naleznete níže na této stránce.

Těšíme se na Vás.



Cena kurzu:

4800,-

Místo konání:

Wellnesscentrum Fit Top

Seifertova 49, Praha 3, 130 00. (Tram zastávka „Viktoria Žižkov“) Pro navigaci MHD doporučujeme použít www.idos.cz

Lektor:

Mgr. Filip Rata, DiS.

Zahájení:

xx. x. 2024 (sobota) od 9:00 hodin ráno (výuka bude probíhat do 18:00 hodin)

Pokračování:

Hned následující den xx. x. 2024 (neděle) od 9:00 hodina závěr celého výukového bloku je v 16:00 hodin.


Tipy a doporučení:

–      S sebou dostatek cvičebního oblečení (osobní doporučení 4x cvičební oděv na celý víkend). Výuka bude průběžně provázena praktickými ukázkami a byla by škoda si při ní, jakkoliv snižovat svůj komfort.

–      Oceníme i Vaše vlastní otázky. Hlaste je předem nebo nás šokujte přímo při výuce. Mentálně uneseme cokoliv.

–      Doporučujeme se dostatečně vyspat😊Ale před výukou😊 Ať máme všichni svěží hlavy.

Těšíme se na Vás

Tým Fitness Coach Academy


Registrujte se zde


Registrační formulář


     Odesláním přihlášky souhlasíte se zpracováním osobních údajů v souladu se zněním Zákona o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb. Odesláním poskytuji souhlas s použitím osobních údajů, obsažených v přihlášce Fitness Coach Academy, pro účely interního zpracování a uchování v personální databázi Fitness Coach Academy.

Fitness Coach Academy Contact